PBF - Los Najemnika

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 25 stycznia 2013, 14:29

Krokodyl mutant wchodzi do wody, z wody nie da rady wyjść. Trzech może go związać walką dwóch może czarowac stzrelać. Pytałem czy leczycie Arusa i Amrasa? Możecie po jednym czarze leczącym albo walczymy dalej.
Jak jednym ciosem zabijacie innych to jest fajnie, a jak wam ktos przywali podobnie jak wy innym, to już MG oszukuje. A krokodyle zadawały mniej ran niż Wy to sobie wyobraźcie jakie z was Kilery. Mordimer nie przesadzaj nie w każdej obrywasz najmocniej. Co z tym leczeniem? Co robicie? Na razie zostanie jak jest, kolejny PBF może będzie nieco inaczej z robieniem postaci (wieksze zróznicowanie). Ostatnia zmiana mechaniki obowiązuje do konca PBF-a

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 25 stycznia 2013, 14:40

Araven po raz kolejny piszę, że nie atakuje Ciebie i Tej MECHANIKI ale zastanawia mnie to czemu w każdej bliskiej walce to ja obrywam, a teraz i także drugi elf Arus co jest nie tak z nami? I tyle nie potrafisz mi odpisać na te pytania? To jest RPG i rozumiem, że w pewnych momentach dostajemy wpierdziel (ale dostajemy a nie tylko ja) i rozumiem, że w niektórych sytuacjach rozwalamy innych jednym cięciem, ja nic do tego nie mam. Araven zrozum o co CIĘ PYTAM czego mojej postaci brakuje aby nie dostawać tak wpieprz wszędzie!
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

morgliht
Reactions:

Post autor: morgliht » 25 stycznia 2013, 15:18

Jak mam jakieś zioła lecznicze to je używam

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 25 stycznia 2013, 15:58

Watek techniczny

Nie ma czasu na leczenie. najpierw wale wzmocnionym pociskiem, potem przyspieszenie. znow wykorzystuje przewagi dowodcze, co da nam +1 do wytrzyamalosci i zadawanych obrazen i ulatwi wyjscie z szoku.

Chyba trzeba go okrazyc... A potem dzgac czym sie da zeby zdechl. Atakuje 4 razy w rundzie krokodyla giganta.

Eh, Jakbym mial tragarzy to bym go potem kazal wypchac i papie Vaderowi seniorowi odeslal, zeby sobie nad kominkiem na zamku w Ostrogarze powiesil.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 25 stycznia 2013, 16:26

Macie porównywalne możliwości bojowe, jak ktoś ma pecha w rzucie na obrażenia to tak wychodzi. Drugim razem dostałes jedno obrażenia. Jak stosowałem taki uproszczone zasady walki tez płakaliście, yto teraz rzucam za każdy atak.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 25 stycznia 2013, 16:38

Kolejność w walce w krokodylem gigantem:
Amras
Arus
Caratris
Druid
Vader
Krokodyl
Wyżej kolejność ludzie pisałem jeden czar i walka macie kilka sekund szukanie ziół w torbie odpada.

Vader albo wzmocniony pocisk albo przyspieszenie, w niego należy walić wzmocnionymi czarami a i tak nie wiadomo czy mu coś zrobią. Zależy od losowego rzutu na obrażenia. Trzeba mu zadać 19 obrażeń by padł. Konkretne deklaracja, jak pisałe 3 osoby musza go atakowac by był związany walką.
Teraz Ci się Mordimer pofarciło, Twoja teoria że zawsze jesteś wolniejszy padła, mnie pomału ręce opadają.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 25 stycznia 2013, 16:46

Wyłania się krokodile to jeśli się da strzelam do niego ile wlezie, a potem dwa miecze i na niego!
(Araven ok kumam, ale mam zawsze pecha? Czy na moich rzutach jakiś masz inny modyfikator czy jak? Bo i tak, że pomimo wszyscy walczą ja.....
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
8art
Reactions: