PBF - Narodziny legendy

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 05 grudnia 2012, 21:52

Ssspoko Hasstur. Masz moje błogossławieńsstwo.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 05 grudnia 2012, 23:01

- Hastur pójdzie rozmawiać z ciemnymi człowieki i zdecyduje. Khajit myśli Hastur ma prawo decydować. Ciemne człowieki dały pracę Hasturowi. - Wyraził swoją opinię kotołak, który nagle nie waidomo jakim sposobem wychynął z krzaków.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 06 grudnia 2012, 07:07

-Nic nie będziemy kombinować, masz moje słowo, Twoja sprawa i Twoja decyzja zostało powiedziane! Zawsze możesz liczyć na naszą pomoc choć nie za wszystkich mogę ręczyć i nie chcę:-)) Sprawa załatwiona w drogę
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 07 grudnia 2012, 19:23

Pogórze Jerallu, 11 dzień Ostatnich Siewów

Hastur przyjął do wiadomości zapewnienia swych towarzyszy, nie dodając już nic więcej i spoglądając w zamian bacznym wzrokiem na okoliczne chaszcze i strome lesiste zbocza. Pozostawiwszy za sobą trawiastą równinę otaczającą Białą Grań, najemnicy weszli w półmrok gęstego górskiego lasu, maszerując w rozciągniętym dla bezpieczeństwa szyku środkiem starego traktu.

Szyk takowy nie sprzyjał konwersacji, co tym razem Hastur przyjął ze starannie skrywaną ulgą, nie mając większej ochoty na wysłuchiwanie uszczypliwych uwag Llorvasa czy naiwnych chwilami uwag Barr'teha. W głowie ciemnoskórego wojownika mieszały się sprzeczne ze sobą myśli i emocje, podsycane niepewnością co do motywów Alik'rów i ich rzekomej ofiary. W przeciwieństwie do wydających się brać stronę Sadii druhów, Hastur żywił wobec swej rodaczki głębokie podejrzenia, które bynajmniej nie były bezzasadne.

Wojownicy z pustynnych klanów Alik'rów walczyli przed laty z bezprzykładnym męstwem w tylnej straży cofających się cesarskich legionistów, morzem krwi płacąc za wstrzymanie postępów thalmorskiej armii. Hastur nie potrafił pogodzić się z myślą, że wśród tych bitnych i honorowych ludzi znaleźli się oportuniści gotowi zapomnieć o swej chwalebnej przeszłości i dla złota stać się myśliwskimi ogarami Thalmoru, ale... ale czasy się zmieniały, podobnie jak polityczny układ sił i sympatii w krainach Tamrielu.

- Tam leżeli ci popaleni - odezwał się idący w ślad za kotołakiem Sivariael, wskazując dłonią na porośnięte drzewami wzniesienie opodal drogi, gdzie dzień wcześniej najemnicy znaleźli zwłoki kilku zabitych w zaciekłej walce norskich opryszków.
Dotarliście na wysokość wczorajszej rzezi w zaroślach - jakieś specjalne deklaracje w tym kontekście?

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 07 grudnia 2012, 19:27

Czujni jesteśmy, by i nas tu ktosik nie napadł.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 07 grudnia 2012, 19:29

Oczywiście bacznie obserwuje okolicę, staję tak aby być zasłoniętym przez drzewo, pniak czy czymkolwiek i bacznie wypatruje co i jak.

Nie biorę nikogo strony, żadna dziewucha nie ma szans na to abym zapomniał o swoich 3 towarzyszach! Dla mnie najważniejsza jest przyjaźń i złoto! Więc dlatego zasugerowałem Hasturowi aby to on pogadał z dziołchą:-)
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt: