KC-towiec - zastrzeżenia - uwagi - rady - dyskusja

Wszystko związane z KC-towcem
Raven
Reactions:

Post autor: Raven » 15 września 2009, 11:36

Mi podoba się - Głos Orkusa, jednak mysle że dobrze by nazwa mogła zainteresować też "nowych" nie znających systemu.
Cz?owiek z lasu...

Govern
Reactions:

Post autor: Govern » 17 września 2009, 12:11

A moze "Katanskie Dekrety"
Jak mowi Wiki:
Dekret -to akt normatywny mający moc ustawy, wydany jednak nie przez parlament, ale przez organ władzy wykonawczej (prezydent, premier, rząd).

Obecnie w Polsce nie można wydawać dekretów z mocą ustawy, ale w systemie prawnym nadal takowe obowiązują. Chodzi tu o dekrety ustanowione w PRL- u a nie odwołane po zmianie ustroju.

Dekretem również nazywamy dokument wydawany przez biskupa lub arcybiskupa danej diecezji, skierowany do księży (najczęściej wikariuszy), mówiący o przeniesieniu lub zmianie parafii poszczególnych duchownych.

Lub "Orkuskie Oredzia" -mozna stosowac jako wkladke do "Goscia Niedzielnego"

Orędzie (inaczej apel, odezwa) - uroczyste oznajmienie, przemówienie ważnej osoby w państwie (zwykle polityka) skierowanej do ogółu. Zwykle dotyczy bieżącej sytuacji politycznej w kraju. Często orędzia pojawiają się przed i po wyborach, a także w trakcie uroczystych wizyt polityków.

Orędzia mogą wygłaszać również osoby duchowne (np. papież lub biskupi), są też orędzia maryjne (np. orędzia fatimskie), wzywające do nawrócenia.

leobardis
Reactions:

Post autor: leobardis » 18 września 2009, 11:44

venar napisał/a:
Niektóre propozycje są nader ciekawe ale część mało akceptowalna :)
Dlaczego mało akceptowalne?
Chyba nie z powodu samego nawiązania do nazwy Kryształy Czasu?
[center]Nie dostaniesz drugiej szansy, by zrobi? dobre pierwsze wra?enie.[/center]
[center]Obrazek[/center]

Shadowrunner
Reactions:

Post autor: Shadowrunner » 19 września 2009, 02:18

Govern napisał/a:

Orędzia mogą wygłaszać również osoby duchowne (np. papież lub biskupi), są też orędzia maryjne (np. orędzia fatimskie), wzywające do nawrócenia.
Oooooo - to pasuje całkiem nieźle - w końcu jesteśmy czymś na kształt wspólnoty religijnej, duchowej - wyznawcami wiary w Kryształy Czasu, niczym Kościół Jedi :D Takimi mudżahedinami Kartana (tudzież Setha lub Piana) ;)
"-Kat An!!! - najg?o?niej jak mog?a, sykn??a ci??arna orczyca.
-Kacie! Jeszcze raz spróbujesz mnie podgryza?! - doda?a uderzaj?c wielk? niczym bochen chleba pi??ci? w swój nabrzmia?y brzuch."
[sic!]

Hans696
Reactions:

Post autor: Hans696 » 19 września 2009, 04:08

Piana czcimy w piątki a soboty, azaliż Seta w dni inne, powszednie:D
Windswept landscape, desolated mountain plateaus..

Awatar użytkownika
nospe
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: nospe » 19 września 2009, 13:00

Witam:)

moja propozycja:
Opowieści z Orchii

Co do wersji papierowej to chyba taki sobie pomysł, każdy wolał by ściągnąć PDFa oraz sobie wydrukować, a nie czekać, aż przyjdzie do niego za kilka dni wersja papierowa:)

Mam nawet pomysł do zaproponowania działu:
- cytaty z IRCa - śmieszne wypowiedzi użytkowników z #kc - jeśli będą się odbywać regularne spotkania na IRCu:)

Co do gazetki to musi być też grafik do dyspozycji redakcji - nie wyobrażam sobie napisanie jakiejś przygody bez rysunków. Na Jarosława Musiała pewnie nie będzie nas stać... ale grafik jaki by nie był zawsze się przyda:)

ps: gdzie będą trzymane PDFy czasopisma? tu na serwerze czy nie będzie miejsca?:)
ps2: wiem, trochę się czepiam:)
Mój browar - SPECJAL, mój linuks - PLD, moje RPG - KC.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 19 września 2009, 16:25

Wersja papierowa będzie dla chętnych, jak się dowiemy ile kosztowałoby profesjonalne drukowanie, składanie i papier. Zobaczymy ile wyjdzie koszt jednostkowy przy np. 100 egzemplarzach i ocenimy czy warto. Z mojego punktu widzenia tak, chociażby po to, żeby za kilka lat sięgać po to z takim samym sentymentem jak obecnie po MiM.

Jeśli chodzi o stałe elementy pisma, to już drugi pomysł. Pierwszy to jest "z życia forum", drugim może być cytaty z irc-a. Zobaczymy?

Co do grafika, to z całą pewnością przydałby się, ale co zrobić jak nie ma etatowego. Każdy coś tam naskrobie i zobaczymy co wyjdzie. W pierwszym numerze, będzie okładka od znajomego, kilka rysunków moich, kilka leobardisa, liczę na mapę Hansa. W następnych numerach może się włączy wasut, może Jetmaniac spróbowałby rysowanie komiksu, a może jakieś inne talenta się objawią. Poczekamy zobaczymy.

Pismo początkowo będzie tu na serwerze. Zobaczymy, jak szybko będzie tego przybywać i jakie będą to objętości. Jak zacznie brakować miejsca to ładnie uśmiechniemy się do Ciebie:D

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions: