PBF - Narodziny legendy

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 06 listopada 2012, 19:33

Siadaj przybyszu, zjedz sss nami. Kim jessteś?co wiesz o Bretonie i jego kompanach i kim jesssteś? Zapach wanilii? U was ludzi to ładny zapach czy nie?

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 06 listopada 2012, 19:39

Nie jestem człowiekiem, gadzia kreaturo, lecz Altmerem. Dziś w nocy podsłuchałem rozmowę dwóch ludzi. Jeden z nich nosi imię Havar. Twierdzili, że dziś mają napaść na czterech podróżników. Wśród nich mają się znaleźć Argonianin i Khajiit. Chyba oczywiste, że chodzi o was - rzekł Altmer.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 06 listopada 2012, 19:43

Gadzia kreaturo? chyba nie jessteś dla mnie miły, a niby czemu ci mamy ufać? Ktoś za ciebie poręczy, czy tak dobrze ci z oczu patrzy?

Techniczny:
Altmer to jakiś Elf wysoki?

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 06 listopada 2012, 19:45

Mogłem w ogóle nic nie mówić, a wtedy... Słyszałem, że norscy bandyci przed dobiciem przeciwnika obcinają mu po kawałeczku wszystkie kończyny. - odpowiedział zirytowany elf.

Techniczny: Tak, Altmer to Wysoki Elf.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 06 listopada 2012, 19:48

To chcesz do nas przysstać? a co umiesz? i nadal się nie przedstawiłeś, jam jesst Ahraveen Argonianin z Czarnych Bagien. By nam coś obciąć, muszą nasss pierwej pokonać.
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2012, 21:45 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 06 listopada 2012, 19:51

Jestem Sivariael, Altmer z rodu Haisa. Jeżeli chcesz wiedzieć, co umiem, proszę bardzo.
Rzucam Płomienie na polana w palenisku tak, aby uzyskać niewielką eksplozję.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 06 listopada 2012, 19:51

Idę na to śniadanie bo w brzuchu burczy.
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2012, 19:58 przez mordimer00, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

namakemono
Reactions:

Post autor: namakemono » 06 listopada 2012, 20:20

Na wieść o zniknięciu bretona i dzięki pojawieniu się tajemniczego elfa, redgard natychmiast zapomniał o wybryku kotołaka. Sprawa wyprawy stawała się coraz mniej bezpieczna a coraz bardziej tajemnicza.
- Jam jest Hastur - przedstawił się krótko. - Zatem jak rozumiem, Sivariaelu, masz chęć dołączyć do nas w naszej misji? Czy mogę zapytać czemu zawdzięczamy tą decyzję? Masz jakiś interes w Białej Grani czy celem twoim jest nam towarzyszyć? Czy Gerdur wie o Twoim zamiarze czy też działasz na własną rękę?

Procjon, witaj w drużynie. A z Ahraveenem policzymy się później :P

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 06 listopada 2012, 20:32

-Jestem samotnym podróżnikiem i odkrywcą. Podróżuję po Cesarstwie w poszukiwaniu pozostałości po pradawnej rasie Dwemerów. Z tym Bretonem miałem okazję się już poznać. Było to w Cyrodiil, trzy lata temu. Ale to nie ma nic do rzeczy. Słyszałem, że w Skyrim jest wyjątkowo dużo owych pozostałości i dlatego tu przybyłem. Dalszy ciąg już znacie. - wyrzekł wygodnie rozsiadły Sivariael.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 06 listopada 2012, 21:32

Rzeczna Puszcza, 10 dzień Ostatnich Siewów

Odwrócony do Gerdur plecami Hastur nie mógł widzieć żadnym sposobem twarzy naczelniczki, przybierającej coraz bardziej czerwonej barwy. Dostrzegł to natomiast Ahraveen i zesztywniał stając się świadkiem ledwie tamowanej i nieopisanej wręcz wściekłości kobiety.

Bladoskóra Nordka wyprostowała się na całą swą wysokość, chociaż wciąż pozostawała niższa od górującego ponad nią elfa, wysunęła dumnie podbródek zaciskając jednocześnie w pięści swe dłonie.

- Thalmorczyk w mojej wiosce! - wysyczała tonem tak nienawistnym, że zaskoczony jego znamiennym brzmieniem Hastur obejrzał się ponad ramieniem - Zaiste nie zaszczyt to, tylko zniewaga! Mam nadzieję, że wizyta przejazdem i nie przeciągnie się w czasie?

Hod trzymał swą żonę za ramię wpijając jej w ciało palce, ale góralka wydawała się nie zwracać na to najmniejszej uwagi.

- Mniemam, że niebawem pojawi się tutaj więcej altmerów - cedziła przez zęby - A potem zacznie się wyciąganie ludzi z łóżek pośrodku nocy?

Wątek techniczny

Pochodząca z Brumy drużyna nie zna realiów polityki wewnątrz królestwa, ale bez wątpienia chodzi tu o jakieś nieszczęsne kwestie polityczne...

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 06 listopada 2012, 21:37

-Że co? - wrzasnął Sivariael, zrywając się z siedzenia.
-Ja? Szpiegiem Thalmoru? Mnie posądzacie o współpracę z tymi nikczemnikami? - wywrzeszczał rozgniewany Altmer.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 06 listopada 2012, 21:53

Sspokojnie Pani Gerdur. Ważniejsza sssprawa jest do załatwienia, ów Elf wysokiego rodu nas ostrzegł przed zdrada Bretona jaki z nami u was wczoraj był. Ponoc nas zbóje mają napasc jak do Białej Grani będziemy wędrować. Nie unoście się bezpieczeństwo wioski ważniejsze chyba? Ja jeszcze nie wiem czy polubię owego elfa, nazwał mnie kreaturą, ale niech Wielkich Ośmiu mu wybaczy brak ogłady, ja tam pamiętliwy nie jesstem. Siądźcie Pani. Zjemy szybko potem do waszego małżonka kowala i do kupca zajrzymy. A owego Altmera zabierzemy za sobą, coby wass nie złościł. Elfie, Co do zaklęcia którym rozpaliłeś ogień to znam je od kilku lat, nie szafuj mocą na głupoty, bo ci jej w potrzebie nie ssstarczy.

Techniczny:
Staram się załagodzić sytuację... A ty Namakemono za co się chcesz ze mną policzyć?
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2012, 22:26 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 06 listopada 2012, 22:21

Jeżeli to Panią usatysfakcjonuje, mam zamiar wynieść się z tej osady jak najszybciej. Niestety, tym razem wolałbym odbyć podróż z owymi panami, jeżeli nie jest to dla Pani przeszkodą.

Techniczny: Wynoszę się stąd jak najszybciej. niestety dzisiaj nie mogę już pisać, więc do jutra.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 06 listopada 2012, 22:37

- Czemu długouchy taki nerwowy? Elf się uspokoi. Jak mawiają ludzie złość piękności szkodzi. - prychnął khajit, rozbawiony nieco zachowaniem pachnącego wanilią wysokiego elfa. W ogóle zdziwiła go postawa długouchego. Był sam, ale wyraźnie przeceniał się w stosunku do czterech zabijaków, a popis że sztuczką z ogniem bynajmniej nie odniósł pożądanego wrażenia. Takie gusła umiał czynić każdy z nich bez większego problemu. Kotołakowi odbiło się zjedzonymi rybami i z głupią miną pokazał hełm Redgara wypełniony płotkami:

- Khajit przyniósł ryb na śniadanie...

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 06 listopada 2012, 22:41

Rzeczna Puszcza, 10 dzień Ostatnich Siewów

Hod pociągnął żonę mocno za ramię, zmuszając ją do mimowolnego cofnięcia się o krok. Jasnowłosy mężczyzna miał zaciętą pochmurną minę, ale Ahraveen mógłby przysiąc, że w głębi jego oczu dostrzegał iskierki szczerego lęku.

Gerdur bynajmniej nie podzielała obaw męża, albo też gniew zaślepiał ją tak dalece, że nie myślała wcale o konsekwencjach swego uniesienia. Śledzący w niemym zaskoczeniu kłótnię Hastur próbował zrozumieć coś z jej przebiegu, doszukując się przede wszystkim powodu wybuchu naczelniczki wioski, ale wiedza Redgarda na temat norskich obyczajów oraz sympatii i niechęci tutejszych mieszkańców do cudzoziemców była nadzwyczaj ograniczona.

- Słuszna decyzja - wycedziła przez zęby Gerdur - Bardzo rozsądna. Ponawiam zaproszenie dla tych, którzy zostali zaproszeni!

Wciąż trzęsąca się z gniewu góralka okręciła się na pięcie i wyszła z karczmy nie trzaskając drzwiami wyłącznie przez wzgląd na znajdujących się w środku najmitów.

Wątek techniczny

Chociaż zaproszenie ewidentnie nie obejmuje Sivariaela, przyjmuję, że reszta drużyny jednak pójdzie na śniadanie do domostwa Gerdur...

ODPOWIEDZ