No co Ty! Ja jestem przekonany, że co najmniej jedna taka istniejevenar napisał/a:Jestem przekonany że nikt na tym portalu nie ma osoby, która pamięta wszystko co zostało opublikowane do KC.
A teraz raz jeszcze odniosę się do kwestii płatnych szkoleń na POZ, żeby nie było, żem jest pieniacz i psuj pozbawiony argumentów. Uważam, że płatne szkolenia gildiowe (nieważne już, dla jakiej profesji, od biedy można faktycznie uzasadnić potrzebę ich odbywania dla każdej kasty) miałyby sens, gdyby przy awansie na KAŻDY POZ udostępniały postaci nową zdolność profesyjną. Wtedy mógłbym bez trudu zaakceptować konieczność wyłożenia coraz większej gotówki po to, by faktycznie rozwijać swe profesyjne umiejętności. Ale płacenie za dziwaczne szkolenie (np. z POZ 5 na 6) tylko po to, by podnieść sobie w k10 dni o kilka punktów pewne elementy charakterystyki jakoś mi nie podchodzi, bo wydaje się nie mieć realistycznego uzasadnienia. Czym innym są naturalnie szkolenia w biegłościach, tutaj bez oporów akceptuję konieczność opłacenia ich kosztu, bo one dają bohaterowi wymierną korzyść.