PBF - Chłopcy z East Marina

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 22 września 2012, 17:56

Charter Hill, Budynek Concorde, 21/07/2020, 0830hrs

Próbujący zachować opanowaną twarz, ale tak naprawdę skrajnie zdenerwowany Hector Garcia wyszedł na chwilę do łazienki apartamentu, wyciągnął z szafki na lekarstwa fiolkę znalezionych tam wcześniej tabletek uspokajających na bazie syntetycznego walerianu, zaaplikował sobie całą ich garść popijając specyfik wodą z chromowanego kranu. Latynos postał chwilę przed lustrem zbierając chaotyczne myśli, potem splunął do umywalki i wziął głęboki oddech wracając z powrotem do pokoju gościnnego.

Przysłuchując się rozmowom reszty ekipy rozebrał się szybko do bielizny, nie zwracając najmniejszej uwagi na obecność Alt. Wciągnął na siebie elastyczny, pachnący świeżością kombinezon, nie zapominając o założeniu pod spód równie elastycznej kevlarowej koszulki, z którą ostatnio praktycznie się nie rozstawał. Dociągając zamek błyskawiczny obszedł wokół sofę i wyciągnął zza niej niewielką sportową torbę z suwakiem. Pierwsza wylądowała w środku reklamówka z przygotowanym do podrzucenia Streetmasterem, potem Viper z zapasową amunicją i motocyklowy kask.

Wątek techniczny

Kwestia dodatkowego wyposażenia: ile mamy zapasowych magazynków do Viperów? I czy Mash pamiętał o granatach?

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 22 września 2012, 18:17

Paul po chwili widząc przygotowania Garcii wyszedł z pokoju, pzrebrał sie zakładając strój motocyklisty i oswajając się z bronią załatwioną przez Masha, gotowy do akcji wrócił do pokoju, czekając na decyzję Alt.

Techniczny:
Jak mam jakąś kamizelkę kevlarową też zakładam, pod kombinezon.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 22 września 2012, 20:01

Watek techniczny

Macie po 2 magazynki do Viperow. Czarny 2 magazynki do Colta. Granaty Jakie zdolal zalatwic Thompson: 4 hukowe i jeden odlamkowy, ale uzycie go moze byc ryzykowne. Wyglada na dosc wiekowy:) Ale nie przelmujcie sie, to nie "tluczek" Wermachtu z II Wojny Swiatowej:)

Wasze nowe pancerze przelicze jak wroce do domu z pracy. Napewno wiem, ze bedziecie mieli kare -1 do Refleksu za dwie warstwy pancerza, ale co to za strata, jesli zycie moze uratowac.

Nie wiem czy uda mi sie dzis dac posta do CzEM, ale postaram sie.

Jaz grasz jeszcze?
Ostatnio zmieniony 23 września 2012, 00:15 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 22 września 2012, 22:37

Wątek techniczny

Zerknąłem w międzyczasie do podręcznika i chociaż to Ty jesteś tu szefem, może jednak obejdzie się bez redukcji REF-u ;)

Kara -1 zaczyna się od pancerzy z WB 18. Kevlarowa koszulka ma WB 10, kombinezon około WB 4, więc w sumie raczej pozostaniemy przy oryginalnym REF... Co do granatów, poproszę dla siebie dwa hukowe.

Jak tam stosunek Alt i Masha do naszych planów? (głównie chodzi mi o wywiezienie Alt na miejsce spotkania z gangiem).

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 23 września 2012, 00:15

Wątek techniczny

Hector i Eugene: mają kamizelkę kevlarową na tułowiu i kombinezon: WB 14 na torsie i WB 10 na reszcie ciała. Kara -1 do REF

Paul: kurtka kevlarowa, spodnie skórzane i kombinezon: WB 15 na torsie, nogach i rękach WB10 na głowie. Kara -1 do REF.

Według zasad każda warstwa pancerza nałożona jedna na drugą daje kumulatywną karę do REF. Podręcznik do CP2020; Rozdział: Strzelanina Piatkowej Nocy, str 107. Aż sprawdziłem, bo normalnie po poście Ketha zakręciłem się jak słoik ogórków:)

Alt zgodziła się aby iść na wabika już wcześniej, ale raczej na wymianę jej na Sarę nie liczcie.

Sorry, ale byłem dziś w pracy ponad 12h i nie mam siły siąść i pchnąć akcję dalej.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 23 września 2012, 19:05

Charter Hill, Budynek Concorde, 21/07/2020, 0830hrs