PBF - Los Najemnika

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 12 sierpnia 2012, 02:08

Elfy zaskoczyły Bartha. Minęło może kilka dni od inwazji, a miejscowi, o których miał dość niskie mniemanie, po tym jak wyręczali się we wszystkim awanturnikami, już zdążyli zoorganizować partyzantkę, punkty kontaktowe. Coś co normalnie zajmuje miesiące, jeśli nie lata. Świadczyło to o jednym. Taka siatka musiała już istnieć, tylko przeciwko komu wymierzona? W boskie Imperium Katana? Czyżby miejscowi spiskowali potajemnie pragnąc uzyskać niepodległość? Nieeee, to byłoby tak naiwne, że mogło by się zrodzić w głowach tylko takich idiotów jak Waluzjanie.

Inflirtacja podziemia musiała zostać dokonana w żywotnym interesie Imperium. Gdy wszystko przycichnie trzeba będzie aresztować prowodyrów i wyciągnąć z nich wszystko, lub użyć siatki do dalekowzrocznych celów Katana. Z opwieści elfów wynikało i tak, że nie sposób uciec w tym momencie z wyspy. Zostawało jedno, zacząć działania rozpoznawcze.

Myśląc, pchnął zdrajcę w stronę elfów:

- Zróbcie z nim co chcecie. Wyciągnijcie z niego ile się da. Taka wiedza może być bezcenna. Potrzebujemy się skontaktować z miejscowym podziemiem. Co do krwawnika to mamy jeden. Nie wiem jednak jak zamierzacie wyczytać z nich historię pająków. Możecie go zbadać, ale pamiętajcie, że jest naszą własnością. Jedną obrożę potraktujcie jako dar.

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 12 sierpnia 2012, 12:46

Zbadam krwawnik i chcę to nieuszkodzoną obrożę, zbadam też Krwawnik, ale nie wiem czy zdołam go rozpracować, zajrzę tez do wspomnień tego tu. Co do podziemia, nim was skontaktuje z kimkolwiek, musicie dowieśc swej przydatności. Np. pomagając nam w odbiciu jednego z więźniów jakich pojmali najeźdźcy, co wy na to? Otrzymam tego jeńca, obrożę i zbadam Krwanik, wy pomożecie moim w akcji, jako ubezpieczenie ok? W zamian za to otrzymacie kontakt z podziemiem i może za jakiś czas uda się wan stąd odpłynąć jak Bogowie pozwolą, to jak będzie?

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 12 sierpnia 2012, 13:14

-A może wspólnie z Twym ludem zorganizujemy jakąś większą akcję? Przecież w końcu po pokonaniu wszelkiego oporu i za Was się wezmą, nie chcemy za nic pieniędzy (no chyba że Barth inaczej zdecyduje) liczymy na Waszą pomoc i było by miło abyśmy mogli swe siły połączyć we wspólnej walce z najeźdźcami. (Wszystko w elfim aby Arim i jego elfy ni czuły się urażone). -A jeśli nie to idźcie dalej swoją drogą i niech las będzie Waszą ostoją:-)
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Goldwin
Reactions:

Post autor: Goldwin » 12 sierpnia 2012, 13:24

Grodarth stał z boku przypatrując się rozmawiającym mając nadal przed oczami wspomnienie dobijanie jeńców nachajką. Niezbyt przypadło mu to do gustu, ale w gruncie rzeczy niewiele miał w tej kwestii chęci na negacje.

Zastanawiał się nad wyrwaniem z tego kamienistego kawałka ziemi do rodzinnych stron, zdecydowanie pobyt w tej okolicy nie służył zdrowiu. W obecnej sytuacji rozsądnym wyjściem było szukanie sprzymierzeńców.

- Wszystko ładnie i pięknie, jeno neutralność neutralnością ale czasem trza opowiedzieć się po którejś ze stron. Lubo wygnać napastników, bo jak zdobędą przytułek to i z Wami zaczną robić porządki - wskazał na obręcz - A wtedy znikąd może nie być pomocy. Trza nam stanąć do walki i wesprzeć tych co jeszcze mogą walczyć.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 12 sierpnia 2012, 14:15

Co z moją ofertą przyjmujecie? Co do neutralności, nie jesteśmy z waluzji, pochodzimy z KOS, to na zachód od Waluzji. Jesteśmy tu z wizytą, pomagamy Waluzyjczykom, ale musimy sprawdzić co u nas. dam jednemu z was amulet, jego rozbicie umożliwi mi telepatyczny 5-cio minutowy kontakt z posiadaczem. I tak wiele dla was robimy, jesteście tu obcy, przynajmniej w większości, sami wpadniecie w łapy wroga. My dajemy wam możność kontaktu z ruchem oporu. Wielu ocenia Waluzje po pozorach, traktując mieszkańców jak głupców zapatrzonych w grupy bohaterów, ale są bardzo rozumni waluzyjczycy, masz rację uruku, struktury ruchu oporu były gotowe już dawno, właśnie na wypadek takiego najazdu. Bywały już najazdy pirackich flotylli i różnych renegatów, ale nigdy tak dobrze zorganizowane jak ten...

Techniczny:
Co z ofertą jaka zaproponował Elf w poście nr 272 ?

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 12 sierpnia 2012, 14:28

- Jeniec jest skazany na kare smierci za zdrade stanu, ale mysle, ze mozemy go wam przekazac. Sprawiedliwosc i tak go dopadnie. Zgadzamy sie z wasza oferta, ale krwawnik po badaniu zatrzymamy.

Watek technczny

A te elfy to jacys telepaci, ze slyszeli o czym mysli uruk? Jesli informacje z krwawnika okaza sie cenne to wypucuje sie z drugim krwawnikiem, tym ktory jest w moim ciele

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 12 sierpnia 2012, 15:17

Dobrze, to mamy umowę, do końca dnia powalczę z krwawnikiem i wspomnieniami tego tu delikwenta. I przepraszam Uruku za odczytanie części Twych myśli, były zbyt silne a mam pewne talenty w tej dziedzinie. Myślę, że najeźdźcy dużą część swej siły czerpią z mocy umysłu. Moji ludzie wrócą ze zwiadu, wtedy będziemy wiedzieć gdzie jest osoba jaką wspólnie odbijemy. Ale sama akcja odbicia będzie najszybciej jutro. Macie wolne panowie i ty dziecko, mówiąc to Elf się uśmiech