PBF - Los Najemnika

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 18 lipca 2012, 10:46

List to mozemy otworzyc, bo jak widac adresat juz na drugim swiecie:) sprawdzam czy przy ktoryms z cial sa symbole Katana, nalezy mu sie pochowek wg obrzadku. Nie zabieram nic z cial, chocby samym krysztalem czasu kusilo. Rycerz nie jest hiena cmentarna.

chemdog
Reactions:

Post autor: chemdog » 18 lipca 2012, 10:59

Techniczny : jak najbardziej,przygarniam złoto.Jak juz mowilem bylem kopidołem,czyli tez hienka cmentarną.Pokażcie ten list

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 18 lipca 2012, 11:35

Chowam wszystkie przedmioty magiczne razem, łącznie z krwawnikiem, jeśli da się go bezpiecznie wydobyć ze ściany. Staram się jak najmniej dotykać przedmiotów. Całość zawijam w płaszcz robiąc z tego większy pakunek. Nie zamierzam niczego używać do póki nie zostanie to zbadane przez jakiegoś czarusia.

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 18 lipca 2012, 12:20

Treść listu przeznaczonego dla Trabiana Galstaffa, jaki otrzymał jego ojciec Jacob:

Do naszego przyjaciela obywatela Jacoba Galstaffa.

Bądź łaskaw niezwłocznie oddać swego syna i jego towarzyszy do dyspozycji Króla Kadena. Zaistniała dość szczególna sytuacja , która wymaga interwencji najlepszych awanturników i bohaterów naszego Miasta.
Proszę, byś nie wyjawiał tego nikomu prócz Jeźdźców w Szkarłacie, ale SIEDMIORO zaginęło. Wiem, że jesteś w jak najlepszej komitywie z naszymi bohaterami, nie chcę budzić twego niepokoju, ale mam podstawy przypuszczać, że drużyna natknęła się w podziemiach Miasta na cos bardzo niebezpiecznego. Jestem pewien, że powrócą w zdrowiu, nie możemy jednak ryzykować. Jak mniemam, nie musze przypominać Ci, że gdyby Siedmioro spotkała krzywda, dobrzy poddani Króla podupadli by niezmiernie na duchu.
A wiec poinstruuj syna, by jak najrychlej przyszykował się do walki. Niech nie traci czasu na wkładanie dworskich szat. Spodziewam się go przed wieczornym dzwonem. Wówczas bowiem wyruszamy by odnaleźć Siedmioro. Tobie natomiast doradzam, byś Chojnie wyposażył syna i jego kompanów w bron zwyczajną i magiczną. Skoro bowiem cos zagroziło Siedmiorgu bez wątpienia jest niebezpieczne.
Gdybyś zechciał wysłać z synem dodatkowych zbrojnych, Król wynagrodzi ich wysiłek. Niechaj blask Solariona zawsze cię oświeca!

Arwik Erodale
Nadworny Mag króla Krassusa Kadena

Techniczny:
Krwawnik i przedmioty zapakowane i zabezpieczone. Złoto przygarniete przez Bilba. Na ciałach nie ma symboli Katana, raczej wyznawali Solariona. na temat sławy Siedmioro pisałem kilka postów wyżej w poście 111. Co czynicie?

KAŻDY GRACZ zrobi mi w trybie technicznym ponownie swój opis na wzór Tana Galadriona:
Rasa: Człowiek
Wyznanie: Asteriusz Wielki
Charakter: Praworządny/Dobry
Wzrost: 185 cm
Waga: 82 kg
Włosy: Długie, czarne
Oczy: Szare
Broń: Miecz półtoraręczny, kusza
Zbroja i ubiór: Ciemna kolczuga + Hełm + płaszcz
Zachowanie w walce: Straceniec rusza w bój ze swym mieczem, często zapominając o swoim bezpieczeństwie
Znaki szczególne i inne ważne: np. tatuaże, bokobrody, wąsik, broda, widoczne blizny itp.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2012, 13:41 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 18 lipca 2012, 13:58

Rasa: Półelf
Wyznanie: Bell
Charakter: NTR/NTR
Wzrost: 182 cm
Waga: 70 kg
Włosy: Długie ciemne lekko przyprószone siwizną, zazwyczaj spięte w kuca.
Oczy: Szare
Broń: kusza dwustronna, miecz długi typowy
Zbroja i ubiór: Skórznia farbowana na przybrudzony niebieski + płaszcz
Zachowanie w walce: zazwyczaj walczy z daleka - strzela z kuszy, po miecz sięga w ostateczności przyparty do muru
Znaki szczególne i inne ważne: wyraźnie podkreśla domieszkę krwi elfiej, eksponuje spiczaste uszy, porusza się dość zwinnie starając się naśladować elfy, depiluje zarost (lub zwyczajnie go nie posiada)

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 18 lipca 2012, 14:49

Deliad otarł pot z czoła. Wyciągnięcie zmarłych było nie lada wyczynem biorąc pod uwagę, że droga miejscami przebiegała pionowo. Teraz ciała ułożono na ciemnozielonej trawie.
Poza zmarłą ekipą poszukiwaczy przygód trafiły