Sprawdziłem zsumowane PD i oto moje wyniki:
Eithart: 15W, 57K, 54U
Mordil: 15B, 5Z, 60U
Trehant: 15Ł, 5I, 91U
Skela: 17Ł, 0Z, 52U
Są rozbieżności w 2 pierwszych pozycjach (do półmetka się zgadzają).
PBF - Grzechy ojców
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Nie przeczę, że mogłem się pomylić w sumowaniu - jeśli jesteś pewien swoich obliczeń, akceptuję je jako obowiązujące.
A jakie umiejki lub szkolenia zorganizował sobie Trehant? Faktycznie skaczesz od razu na POZ 3 łowcy? (jak najbardziej Ci wolno). Przyrost współczynników klasycznie.
Co do szkolenia w mieczach, oczywiście miały być ciężkie i lekkie zamiast krótkich i długich
A jakie umiejki lub szkolenia zorganizował sobie Trehant? Faktycznie skaczesz od razu na POZ 3 łowcy? (jak najbardziej Ci wolno). Przyrost współczynników klasycznie.
Co do szkolenia w mieczach, oczywiście miały być ciężkie i lekkie zamiast krótkich i długich
Obliczenia robiłem w arkuszu kalkulacyjnym - w każdym wierszu po jednym etapie przyznawania PD i 12 kolumn (podział na bohaterów i wszystkie rodzaje PD). Mogłem się jedynie pomylić przy wpisywaniu liczb do rubryk, ale sprawdziłem i Eitharta i Mordlia, gdy zobaczyłem niezgodności.
Co do Trehanta: awansuje na 3 POZ łowcy i podszkoli się w używaniu łuku, z którego ostatnio tak pechowo chybił. Pozna zdolności Podchodzenie zwierzyny i Zdobywanie żywności.
Co do Trehanta: awansuje na 3 POZ łowcy i podszkoli się w używaniu łuku, z którego ostatnio tak pechowo chybił. Pozna zdolności Podchodzenie zwierzyny i Zdobywanie żywności.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
mordimer00
- Reactions:
Skela i Trehant już określili się co do kierunku rozwoju postaci i odbywanych szkoleń specjalizacyjnych. Eitharta i Mordila prosimy o podobne deklaracje. Powinniśmy się jeszcze zastanowić, jakiej postaci najbardziej nam potrzeba w zastępstwie Uhry, gdyż Keth planuje uzupełnić skład drużyny. Wydaje mi się, że ktoś z profesją kleryczną lub czarodziejską znalazłby u nas miejsce. Tylko jest jeszcze jeden warunek: nie może tej postaci prowadzić osoba, która nie będzie traktować uczestnictwa w PBF z należytą powagą.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
mordimer00
- Reactions:
Po dodaniu PD za bgł startowe w broniach otrzymuje
BARB 114 PD
Złodziej 146 PD
Przenoszę UN PD z barbarzyńcy do złodzieja i awansuje na BARB 1/ Złodz 2 POZ.
Dodatkowo czy jest szansa aby ktoś wyszkolił mnie w toporach i łuku?
BARB 114 PD
Złodziej 146 PD
Przenoszę UN PD z barbarzyńcy do złodzieja i awansuje na BARB 1/ Złodz 2 POZ.
Dodatkowo czy jest szansa aby ktoś wyszkolił mnie w toporach i łuku?
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
Ja nie wiem skąd Ty masz tyle PD, jeśli każdy z nas startował z setką i 1 POZ w jednej profesji. Jest dostępne szkolenie w łukach na PB, ale toporów nie ma na tej liście.
-
mordimer00
- Reactions: