Tutaj możemy pisać co nam przyjdzie do głowy

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 11 czerwca 2011, 19:51

po odpowiednim dopasowaniu do świata gry
właśnie...
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 11 czerwca 2011, 20:00

właśnie co????
u nas nie ma hord chaosu, mutantów skavenów i ciągłych opadów deszczu, według naszej drużyny skoro są bogowie chaosu tacy jak HASAR-GRUN i NATA-KRANTA to są i też ich wyznawcy, a co za tym idzie poszliśmy krok naprzód i doszło kilka profesji pod nich właśnie jak kultysta, wojownik chaosu.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

jimmor
Reactions:
Kontakt:

Post autor: jimmor » 11 czerwca 2011, 20:13

W KC konflikt chaos - prawo jest o wiele słabiej zaznaczony niż dobro - zło. Zasadniczo chaos jest tak niezorganizowany, że trudno mu stworzyć realne zagrożenie. Wojownicy Prawa (czarni rycerze i paladyni) ścierać się zatem muszą ze sobą. Chaos reprezentują raczej wielkie potwory, demony i inne takie tam mięcho.

Pamiętam jednak, że kiedyś pokusiłem się o przeniesienie mechaniki do WFRP - zastąpiłem profesje 'zawodami'. Szczegółów nie pamiętam, ale zdaje się że zamiast awansów na POZ były charakterystyczne zmiany zawodów...

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 25 czerwca 2011, 12:47

Jeśli ktoś nie ma oporów przed oglądaniem rosyjskiej kinomatografii wojennej, odsyłam do jednej z ostatnich produkcji:

http://www.youtube.com/watch?v=z11Pzsd9 ... re=related

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 29 czerwca 2011, 20:37

Mała rzecz, a cieszy - post użytkownika innego forum (konkretnie eRPG) kierowany pod adresem naszego portalu:

"Pafnucy. Wysłany: 2011-06-25, 12:51

Ja się może tak trochę wtrące w ramach offtopicu, ale...
Chciałbym taki skromny, prosto od siebie, szacun dla twórców strony przekazać. Dzięki takim ludziom jak Wy, o wiele łatwiej jest trwać w swoich własny, niezależalnych od rynku wydawniczego, fazach erpegowych ;-)
"

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 29 czerwca 2011, 20:47

jimmor napisał(a):
W KC konflikt chaos - prawo jest o wiele słabiej zaznaczony niż dobro - zło. Zasadniczo chaos jest tak niezorganizowany, że trudno mu stworzyć realne zagrożenie. Wojownicy Prawa (czarni rycerze i paladyni) ścierać się zatem muszą ze sobą.
A właśnie jak ma się to w KC gdzie w radach miast koło siebie zasiadają Czarni Rycerze jak i Palladyni, kapłani dobrych bóstw i wyznawcy chaosu, czarnoksiężnicy i.... tu dopiero jest sprzeczność.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 29 czerwca 2011, 20:52

Nie pytaj :) Temat wertowany w innym wątku, pozostał bez konkretnej odpowiedzi :)

Co do chaosu, to posłałem już zapytanie do ASa jak to wygląda w KC-tach, ale aktualnie przebywa w Anglii więc co najmniej tydzień trzeba poczekać.

Keth - widziałem i.... no cóż to miłe że ktoś to docenia.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 29 czerwca 2011, 20:56

venarze nie pytam po prostu my przyjęliśmy inne rozwiązanie bo nie było innej alternatywy i tyle, bo dla naszej ekipy świat KC był zbyt cukierkowy:D

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 29 czerwca 2011, 20:57

Te wspólne posiedzenia rady to akurat element opisu świata, którego po prostu nie potrafię przełknąć. Wybaczcie, kocham kacety i wiele dla nich zniosę, ale ta skrajnie nierealistyczna (nawet jak na standardy fantasy) wizja powszechnej miłości, tolerancji i poszanowania praw nigdy nie zyska mojej akceptacji.

Wyobrażacie sobie w radzie miejskiej Get-warr-garu mandaty radnych dla hasaryty albo schakalakamalisty? (czy jak tam się zwał ten nowy bóg demonów) - wszak podług katańskiego dekretu też tam mogą zasiadać i może nawet w obrzędowych szatach, byle mieli dość kasy i wpływów, by się takiej funkcji dochrapać. I opiszcie wówczas obrady z udziałem gorlamickich paladynów...

Ten akurat element świata wydaje mi się bardzo, bardzo uproszczony, na swoją niekorzyść...

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 29 czerwca 2011, 21:00

i właśnie tylko mi o to chodzi, że nie każdy musi się zgadzać w swojej wizji i po tylu latach spędzonych przy KC z tym co AS napisał.
Mam prawo zmienić coś u siebie dla swoich potrzeb, bo tak jest lepiej (według mnie i naszej drużyny). Ale też chce się tym podzielić na tym forum, bo jest to jakiś paradoks tego świata prawda?

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 29 czerwca 2011, 21:04

No, tośmy się podzielili i co teraz?

Wypadałoby chyba napisać jakiś artykuł omawiający alternatywną wersję tych społecznych relacji... kto napisze? :P

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 29 czerwca 2011, 21:06

może obaj?? zobaczymy kto jak myśli w tym temacie?

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 03 lipca 2011, 12:54

Strasznie mi się spodobały. Wyciągnięte z forum erpg
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 12 lipca 2011, 12:56

Musiałem dodać tego awatara - nie mogłem się powstrzymać.

Obrazek

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 19 sierpnia 2011, 22:36

http://www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,2- ... 65088.html
Widziałem moment wypadku na własne oczy, naprawdę poważnie to wyglądało, dobrze że nikt nie zginął. Szczęśliwie, że samochodami jechali tylko kierowcy, prawego fotela w skodzie nikt nie zajmował, oraz to, że pomimo naprawdę silnego uderzenia w bok, skoda nie dachował.

Co ciekawe - idąc uliczką do domu widziałem efekt drugiej na szczęście mniej groźniej stłuczki. Unieruchomiła jednak 2 samochody. Jeden ze złamaną osią, drugi z rozbitym przodem.

Gówniany dzień.

ODPOWIEDZ