Pytanie portalisty:
Witaj adminie, jestem początkującym kryształologiem i mam pytanko - moja postać posiada specjalistę i oburęczność w półtoraku. Czy po szkoleniu "oburęczności" dodaje się 1atak tą bronią z racji przejścia jej na status specjalisty w 1ręcznej ? :/ Jak rozumieć zapis oburęczności w broni półtoraręcznej - "zachowuje się pozostałe cechy broni półtoraręcznej"?
Z góry dzięki!!
Ktoś pomoże?
Tutaj możemy pisać co nam przyjdzie do głowy
-
mastug
- Reactions:
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 15 times
Pamiętam dyskusję na ten temat pamiętam też jej wynik - nie pamiętam natomiast wątku w którym się toczyła (szukałem z godzinę ale nie znalazłem). Więc wynik dyskusji był taki że broń PT przy szkoleniu oburęczność zmienia się na J a więc w stosunku do J należy rozpatrywać szkolenia specjalistyczne takie jak SP,2S,M,WM a więc dla każego z w/w szkoleń zwiększac atak o 1.
Przy okazji znalazłem także ciekawy wątek o mechanice który może pomóc nowo upieczonym MG:
http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... ead_id=188
Przy okazji znalazłem także ciekawy wątek o mechanice który może pomóc nowo upieczonym MG:
http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... ead_id=188
-
mordimer00
- Reactions:
A ja sobie pozwolę nie zgodzić się z mastugiem, a mianowicie, wszystko imo zależy kiedy dana postać robiła szkolenia czyli w jakiej kolejności, jeśli najpierw była oburęczność a potem inne szkolenia to tak ilość ataków powinna się zwiększyć zgodnie z zasadami ale jeśli najpierw był 2bgł a potem SP i później Oburęczność to nie powinno się zwiększyć ilości ataków w posiadanej broni.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
Moim zdaniem obniżenie klasy broni w połączeniu ze specjalizacją jak najbardziej pozwala nam na wykorzystanie dodatkowego ataku zyskanego dzięki specjalizacji. Podobnie ma się sprawa w przypadku wzrostu, który zmniejsza klasę broni oraz siły fizycznej.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia