IRC

Awatar użytkownika
nospe
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: nospe » 16 stycznia 2009, 23:51

Witam,

uzgadniałem z Raven'em kwestie kanału na sieci IRC, lecz na odpowiedź od Raven'a zawsze długo czekam więc postanowiłem zamieścić to na forum.

Zapraszam wszystkich do pogawędki na sieci IRC - sieć irc.linuxstorm.org na kanale #kc. Dla nie wtajemniczonych podaje instrukcję: http://nospe.users.orchia.pl/?go=net&i=irc - w przykładzie jest podany kanał #polska, więc zamiast #polska wpisujemy #kc. Możemy połączyć się też za pomocą bramek:
- http://ostrogar.orchia.pl/
- http://get-warr-gar.orchia.pl/

Ja zazwyczaj jestem dostępny po godzinie 20 :)

pozdrawiam

ps: fajnie by było, gdyby redakcja zintegrowała w/w linki z portalem - a zwłaszcza bramki:)
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2009, 23:55 przez nospe, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój browar - SPECJAL, mój linuks - PLD, moje RPG - KC.

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 17 stycznia 2009, 12:44

Dla usprawiedliwienia Ravena - choruje od tygodnia z temperaturą prawie 40 stopni. ALe zna temat bo z nim komunikowałem się w tej sprawie :)
Pozdrawiam
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 05 maja 2009, 18:45

Co z tym IRCem, żyje jeszcze czy padł??? Pomysł mnie ciekawi bo z chęcią bym popisał z ludźmi z tego forum na żywo, można było by się lepiej poznać :).

Awatar użytkownika
nospe
Reactions:
Kontakt:

Post autor: nospe » 06 maja 2009, 20:32

avnar napisał/a:
Co z tym IRCem, żyje jeszcze czy padł??? Pomysł mnie ciekawi bo z chęcią bym popisał z ludźmi z tego forum na żywo, można było by się lepiej poznać :).
Witaj, widać, że jesteś jedynym zainteresowanym - dziś/jutro naprawie dostęp:)

Aczkolwiek poza moją sesją na kanale nie ma nikogo - ale zapraszam:)

avnar
Reactions:

Post autor: avnar » 07 maja 2009, 05:57

Fajnie, dzięki.
Aczkolwiek poza moją sesją na kanale nie ma nikogo - ale zapraszam:)
Zawsze to jakiś początek. Strona się powoli rozwija, po początkowym zachłyśnięciu nastąpił chwilowy odpływ, ale jeśli dostarczy się nowych materiałów to wszystko pójdzie w dobrą stronę. A ludzie do IRCa na pewno się znajdą. Ja co pewien czas bym z chęcią zajrzał i pogadał, nie tylko o KC ale i administracji, linuxie, programowaniu czy obsłudze serwerów, oczywiście jeśli by się dało:)
Z moich doświadczeń wynika że geniusz z wytrwałością nie ma żadnych szans, więc oby wytrwale do przodu:) bo przebłysk geniuszu jest w naszym systemie:)

Awatar użytkownika
nospe
Reactions:
Kontakt:

Post autor: nospe » 07 maja 2009, 07:08

avnar napisał/a:
...
Ja co pewien czas bym z chęcią zajrzał i pogadał, nie tylko o KC ale i administracji, linuxie, programowaniu czy obsłudze serwerów, oczywiście jeśli by się dało:)
Z moich doświadczeń wynika że geniusz z wytrwałością nie ma żadnych szans, więc oby wytrwale do przodu:) bo przebłysk geniuszu jest w naszym systemie:)
Zawsze i chętnie pomogę na tyle ile będę mógł:)

ps: bramki działają:)
Ostatnio zmieniony 07 maja 2009, 08:35 przez nospe, łącznie zmieniany 1 raz.

avnar
Reactions:

Post autor: avnar » 07 maja 2009, 21:10

Byłem, sprawdziłem, i rzeczywiście działają. Niestety nie mogłem pobyć za długo, więc popisałem w eter:) i uciekłem. Postaram się być w niedzielę albo w poniedziałek około polskiej 20.00. Może inni też będą mogli to coś poklikamy???