Niewolnicy - kompendium wiedzy
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Obracając się ustawicznie w temacie niewolników (konsekwencje reformy monetarnej) doszedłem do wniosku, że wciąż jednak chcę wiedzieć, ILE kosztuje niewolnik! Skoro wiem, ile muszę wyłożyć za kordelas typowy, konia z siodłem, rację żywnościową i tarczę dla obronnego psa, chciałbym też poznać w miarę dokładny koszt inteligentnego żywego inwentarza.
Zainteresowanych proszę o propozycje cen w celach przedyskutowania (moje własne znajdziecie na początku topiku). Zagadnienie takowe można wręcz portraktować jako próbę sił przed zaangażowaniem się w Apokalipsę, wszak tam trzeba będzie wiele więcej niż tylko mały skromny cennik niewolników
Zainteresowanych proszę o propozycje cen w celach przedyskutowania (moje własne znajdziecie na początku topiku). Zagadnienie takowe można wręcz portraktować jako próbę sił przed zaangażowaniem się w Apokalipsę, wszak tam trzeba będzie wiele więcej niż tylko mały skromny cennik niewolników
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Jeśli o miedziaki idzie, sprawa jest prostsza niż się wydaje - przyjmijcie ich istnienie za pewnik, zaznaczając w historii roku 10455, iż zostały wprowadzone do obiegu tysiąc lat wcześniej przez niemal już zupełnie zapomnianego Katana Bu-Rywina (czy jakoś podobnie). Niniejszym odstępuję Wam prawa autorskie do tego patentu za darmo!